A Tisza Szegeden | PICK szalámi és szegedi paprika múzeum

PICK szalámi és szegedi paprika múzeum

Tudtad-e?

Szalámi olasz eredetű szó.

Csakis sertéshúsból készül.

Pick Téliszalámiból évente közel 3 millió rudat adnak el.


PICK téliszalámi


A PICK Téliszalámit Szegeden az 1880-as évek óta készítik. Pick Márk szegedi vállalkozó által kifejlesztett és titokban őrzött egyedi recept alapján. A téliszalámi elnevezést azért kapta, mert csak a téli időszakban értek rá az emberek „üzemben” dolgozni, a másik három évszakokban a földeken végezték munkájukat. A téliszalámi készítéséhez szükséges a Tisza jó levegője, a hideg, a penészréteg a szalámin és a megfelelő sertés.

Hogyan készül a Pick-szalámi! A következő videóban megnézheted: [LINK]Világhír


A PICK Téliszalámit a világ 35 országába exportálják (Európai, Amerikai, Ázsiai kontinensen is jelen van). Az egyetlen magyar élelmiszermárka, amely jelen van a nyugat–európai és ázsiai élelmiszer kiskereskedelemben.

Fő piacai:

Németország, Oroszország, Ausztria, Csehország, Szlovénia, Svédország, Japán, Egyesült Királyság, Hollandia, Szlovákia, Lengyelország, Egyesült ÁllamokPICK szalámi és szegedi paprika múzeum


A hatalmas múlttal rendelkező PICK márka története egy múzeumot is megtölt. A szegedi múzeumban a PICK szalámi 144 éves története mellett a cég paprikakereskedésének munkássága is megtekinthető. A Szegedre érkező diákok, családok, külföldi turisták látogatják leggyakrabban. A PICK szalámi mellett a szegedi paprika története is megtekinthető a múzeum emeletén.

www.pickmuzeum.hu

Cím: Szeged, Felső-Tisza part 10.Források


Sipos Péter és Mann Miklós: „A Szegedi Szalámigyár száz éve”. - Szeged : [Pick Szegedi Szalámigyár], 1970

Ifj. Lele József: „Pick szalámi és parasztkolbász”. - Szeged : Pick Szeged Szalámigyár és Húsüzem, 2002

www.pick.hu

www.youtube.com/watch?v=93a8C0p7iD0

www.pickmuzeum.hu

www.teliszalami.hu

A nemzeti érték hivatalos weboldalának címe: www.pick.hu

http://www.hungarikum.hu/ertek/7d896b65e5fc68d9921b95f92b0986e7b8a94112Amennyiben szeretne hirdetni, keressen minket az alábbi elérhetőségeink egyikén.